Sopsortering av matavfall påbörjas 20/6

Från och med 2023 blir det lagkrav för bostadsrättsföreningar att ha kärl för matavfall. Vi kommer därför att inom väldigt kort införa två kärl för matavfall vilket betyder att vi kommer att ha två kärl för hushållssopor och två kärl för matavfall. Det betyder även att vi måste ta bort kärlet för återvinning av tidningar. 

Den sista hämtningen av tidningar var måndagen 30/5. Kärlet är nu avstängt, och det är inte tillåtet att slänga tidningar (eller annat) där.

Införandet av kärl för matavfall kommer ske i slutet av juni, prel 20/6. I samband med det kommer vi märka upp de olika kärlen så att det framgår var man skall kasta vad. Vi kommer även dela ut påsar för matavfallsinsamling till alla medlemmar, med information från SVOA (Stockholms stad) om hur man skall sortera och hur det praktiskt går till med påsar etc.

Det blev snabba puckar i denna fråga, då de olika entreprenörerna inblandade kunde ordna detta mycket snabbare än först sagt. Bättre att komma igång och lösa eventuell inkörsproblem allteftersom, än vänta onödigt länge.

Hör gärna av er med frågor och synpunkter när vi kommer igång med sorteringen!