Nu börjar sortering av matavfall

Styrelsen har delat ut soppåsar och annat material som behövs för att sortera ut matavfall. Soppåsarna skall räcka "ett bra tag", men det är olika för alla. Det är bostadsrättsföreningen som skall beställa nya påsar – hör av er när det börjar sina! Vi kommer ha ett lager i tvättstugorna så småningom när allt satt sig.

Efter att ha sett över sopkärlen och hur vår sopbod ser ut, har styrelsen beslutat att börja med att ha matavfallskärlen utanför sopboden, de ska inte gå att missa. Det står matavfall på dem och de är bara att börja använda!

Den gamla tidningsinsamlingen och det "vänstraste" kärlet för vanliga sopor är för tillfället avstängda. De övriga två kommer att markeras upp så det blir tydligt var man slänger vad. Det blir en invänjningsperiod och styrelsen håller det öppet för att ändra antal och placering av de olika typerna av kärl vi har.

Styrelsen kommer hålla det hela på bevakning och hoppas hitta rätt så att det blir enkelt för både oss boende och avfallsinsamlingen. Skulle ni tycka nåt funkar bra eller mindre bra så får ni gärna höra av er så vi tillsammans hittar en bra lösning.

Här finns mer info om det hele: https://www.stockholmvattenochavfall.se/matavfall